Op 14 oktober 2018 trekken we met z'n allen naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. De stuurgroep van het Welzijns- en Gezondheidsoverleg regio Mol (WORM) wil de politieke partijen inspireren met concrete actiemogelijkheden.

Daarom organiseert zij in juni, september en oktober een reeks themavergaderingen. De volgende reeks start op 5 september om 14 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Iedereen is welkom.

De thema's zijn gebaseerd op de grondrechten en kregen de volgende benamingen: Armoede, Jeugdwelzijn, Gezinsondersteuning, Zorg en Gezondheid, Arbeid, Culturele en maatschappelijke ontplooiing, Huisvesting en energie, Integratie en diversiteit, Onderwijs, Sociale-, geneeskundige- en juridische bijstand.

Inspiratielijst met regionale en lokale actiepunten
Op basis van de ideeën in de themagroepen en in memoranda van diverse adviesraden en instanties, wil de WORM-stuurgroep in december 2017 komen tot een inspiratielijst met regionale en lokale actiepunten die worden overgemaakt aan de politieke partijen van Balen, Dessel, Mol en Retie. Zij kunnen hieruit ideeën overnemen voor hun verkiezingsprogramma en/of deze achteraf gebruiken in het sociaal beleid van hun gemeente en de Molse regio.

Themavergaderingen
De verschillende themagroepen komen telkens samen in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28 op volgende data:
· Themagroep 'Zorg en gezondheid': dinsdag 5 september van 14 tot 16 uur
· Themagroep 'Sociale, geneeskundige en juridische bijstand': donderdag 7 september van 20 tot 22 uur
· Themagroep 'Gezinsondersteuning': dinsdag 12 september van 20 tot 22 uur
· Themagroep 'Armoede': woensdag 13 september van 20 tot 22 uur
· Themagroep 'Integratie en diversiteit': maandag 18 september van 20 tot 22 uur

Het gaat om de tweede lichting van themagroepen. In juni kwamen ook al vijf themagroepen samen.

Wil je één op meerdere themagroepen bijwonen? Meld dit dan aan Rob Philipsen via 014 33 15 50, rob.philipsen@ocmwmol.be, Jakob Smitslaan 22.